<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Hva koster egentlig en lagerautomat?

Når du regner gevinsten av én eller flere lagerautomater opp mot kostnaden, blir det fort et lukrativt kjøp for lageret ditt.

...

Ta meg til ressurssiden
iStock-1207577062-min

Skrevet av 

Sue Kristiansen | 08.02.2022
LIS sin nye ROI-kalkulator er det beste stedet å begynne når du skal velge rett løsning for ditt lager.
 

Går det hovedsakelig i manuell arbeidskraft på lageret ditt, er det kanskje på tide å automatisere noen prosesser. Vi snakker ofte med bedrifter som er usikre på om det vil være gunstig å begynne med automasjon, eller om de heller burde ansette flere lagerarbeidere.

Svaret kommer så klart helt an på hver enkelts situasjon, og jo mer informasjon du sitter på om lageret ditt, jo lettere er det å gi et nøyaktig svar. Har du en fil med all masterdata, går det an å regne ut eksakte besparelser og effektivitetsgevinster. Drives lageret hovedsakelig på penn, papir og muskelmasse, er det noe vanskeligere. 

For å gjøre det litt enklere å få satt opp et anslag, selv uten mye data å gå på, har vi derfor laget en egen ROI-kalkulator. Den vil gi deg et grovt utkast på hva du kan spare på ulike løsninger.

 

Slik fungerer LIS’ ROI-kalkulator

ROI-kalkulatoren er del av vårt større eSKALER-konsept, utviklet for å hjelpe bedrifter i gang med automasjon. Ettersom eSKALER er designet nettopp for å være et mer kostnadseffektivt alternativ til mer rigide turnkey-løsninger, forsøker vi å unngå at du investerer på et nivå som ikke er verdt det for deg.

Alt du trenger å gjøre er å plotte inn hvor mange lageroperatører du har i dag, og hvor mange utgående ordre du har i året. Kalkulatoren vil dermed foreslå ett av tre nivåer, og et overslag på hvor mange kroner du vil spare, hvor mye plukkapasiteten din vil øke, og hvor mange ekstra varelokasjoner du vil oppnå.

Skjermbilde 2022-02-07 kl. 09.29.00Klikk for å regne ut

Du kan også sammenligne med de andre to startnivåene, og se hva du eventuelt vil oppnå med dem. Merk at dette bare er et utgangspunkt. Vi anbefaler at du tar resultatet med deg videre til oss, og vi kan justere det eksakte oppsettet etter din unike situasjon.

 

Lek deg med antall operatører og plukklinjer

For å teste ut ulike løsninger, prøv gjerne å endre antallet lageroperatører og utgående ordre fra det du har i dag. Lønnskostnader er en av de største utgiftene for mange, og automasjon kan gjøre at du slipper å ansette flere lagermedarbeidere for å skalere opp. Prøv å justere opp antallet utgående ordre i kalkulatoren og se hvor høyt du kan gå og likevel spare penger dersom du investerer i automasjon.

Merk også at vi har inkludert et eget felt for varelokasjoner. Det er fordi det ikke bare er ordrelinjer i timen som øker med eSKALER, men også hvor mye du får plass til. Smarte løsninger som lagerautomater og flow racks sørger for det. Det er ikke uvanlig å kunne utsette flytting av lageret med flere år gjennom å investere i mer optimale løsninger der du allerede er.

Prøv deg fram med ROI-kalkulatoren, og ta gjerne kontakt med oss for å lære mer.

eSKALER

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.