<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Derfor er masterdata den store hemmeligheten bak et effektivt lager

Er det én ting vi anbefaler alle våre kunder, så er det å ta masterdata på alvor. Det gir deg nemlig kunnskapen du trenger for...

Slik løser Packoorang et av logistikkbransjens største miljøproblemer

Packoorang kan hjelpe logistikkbransjen med å bli mye grønnere, ved å kutte behovet for forsøplende emballasje.

I forbindelse...

Bygge/flytte lager? Derfor må du kontakte systemleverandør med én gang

Hemmeligheten bak et velfungerende lager er å bygge «innenfra og ut». Jo lenger du venter med å involvere systemleverandør,...

Ta meg til ressurssiden
Blog header Reisebrev fra LogiMAT i Stuttgart 2017 .jpg

Skrevet av 

Eirik Toft | 22.03.2017

For en uke siden tok jeg turen til LogiMAT-messen i Stuttgart for å ta tempen på årets trender i logistikkbransjen. Her er mitt reisebrev om Industrie 4.0, teknologibølgen Europa nå rir på og fremtidstrendene.

Den 14.-17. mars samles over 50 000 mennesker i Stuttgart for å ta del i Europas største logistikkmesse. Med deltakere fra over 60 land og en utstillingsflate som dekker over 100 000 kvadratmeter har dette blitt en av de viktigste møteplassene for logistikkbransjen.

Med slagordet “Shaping change: digital - connected - innovative” tar årets LogiMAT-messe for seg et av de viktigste temaene i logistikkbransjen: Industrie 4.0 og digitaliseringen av prosesser gjennom hele verdikjeden. 

Her kan du laste ned vår rapport som tar for seg moderne lager og logistikk. 

Som den norske representanten for SSI Schäfer er dette en utrolig viktig møteplass for å innsikt i de siste trendene og løsningene som kommer fra det som må beskrives som “Ground Zero” for Industrie 4.0.

Både bilen og motorsykkelen ble utviklet i Stuttgart av Karl Benz for over 150 år siden, og området blir av mange sett på som opphavet til hele bilindustrien. Et steinkast unna messeområdet finner vi i tillegg hovedkvarterene til firmaer som Daimler AG, Porsche og Bosch. Bilindustrien i Tyskland har vært en av driverne bak Industrie 4.0, så rammene rundt arrangementet kunne ikke vært bedre.

Årets SSI Schäfer stand – Let’s talk

På årets SSI Schäfer stand var det sydd en rød tråd rundt dialog og samhandling. Dette ble understøttet med en stand som la opp til faglige diskusjoner knyttet til ulike problemstillinger som de ulike bransjene må ta stilling til.

Helsesektoren, bilindustrien, retail og eCommerce ble diskutert, og erfaringer fra ulike land ble delt og analysert. I tillegg hadde SSI Schäfer rigget opp et eget TV-studio som ble livestreamet for alle som ville høre på, men som ikke hadde anledning til å delta.

Les også: Nå eller aldri: Investeringer i IT for lager og logistikk skyter fart. 

Foruten SSI Schäfers stand var det en rekke andre internasjonale utstillere og beslutningstakere fra industrien med fokus på innovative produkter, løsninger og systemer for innkjøp, lagerstyring, produksjon og distribusjon.

Her er den viktigste innsikten jeg tok med meg fra årets messe:

Automasjon

Årets messe bærer preg av én ting – automasjon. Endringen fra tidligere år er markant. Fra å ha et utpreget produktfokus har nå de aller fleste utstillerne endret både kommunikasjonen i forkant av messen, men også på selve standen har man prioritert å synliggjøre de verdiene som bedriftene bidrar med.Featured Image Reisebrev fra LogiMAT i Stuttgart 2017  .jpg

Europa rir på en teknologibølge og overalt hvor man snur seg kan man se roboter, AGV’er, droner og ulike sporingssystemer. Det unike her er ikke produktene i seg selv, men at de har blitt integrert som en del av et større konsept. Og navet i dette konseptet er styringssystemene.

RFID

IT-løsninger har også tatt det store steget inn på årets messe, og spesielt RFID har fått vind i seilene. Norge har kommet langt på dette området, men det er mye som må på plass før man kan si seg fornøyd med sporing av varer i hele verdikjeden.

En av de norske bedriftene som allerede har dratt mye nytte av implementeringen av RFID er Moods of Norway. Les mer om hvordan de har fått kontroll på varebeholdningen – og hvordan de ved hjelp av RFID-lesere i prøverommet skal revolusjonere kjøpsopplevelsen i den fysiske butikken.

Oppsummering av LogiMAT 2017

Det er som er unikt med messer som LogiMAT i Stuttgart eller konkurrenten CeMat i Hannover er at vi kan få et innblikk inn i hva fremtiden bringer.

Når vi vet at Tyskland er i ferd med å implementere mange av de løsningene vi fortsatt definerer som trender her hjemme, er det spesielt interessant å snakke direkte med de leverandørene som har vært med på disse prosjektene og ta del i deres erfaringer.

At vi nå er på full fart inn i en verden hvor veldig få sitter med fasiten gjør denne reisen enda mer spennende.

Interessert i å vite mer om trendene for 2017? Les: Hva kommer til å skje på lageret i 2017?

last ned innsiktsrapporten - er du oppdatert på moderne lagerdrift?
Innsikt: En rapport om moderne lager og logistikk

SKREVET AV


Eirik Toft

Når nyetablerte firmaer opplever suksess er det sjeldent at lagrene er dimensjonert for dette. Fortsatt vekst blir vanskelig uten enten å utvide lageret, eller å innrede lageret på en bedre måte. En av Eirik sine styrker er å kartlegge vareflyten og identifisere flaskehalser.