AutoMateriell

På flyttefot

Etter 30 år med drift i de samme lokalene i Lier kom dagen da behovet for større lokaler meldte seg. Med et ønske om å imøtekomme kundenes behov kombinert med fokus på å drive mer rasjonelt kom man raskt frem til at den beste løsningen var å flytte til større lokaler.

Nytt lager

Det nye lageret ligger noen hundre meter (luftlinje) lengre sydøst enn dagens lager og har tidligere huset Byggmakker. Med en grunnflate på 3000 kvadratmeter har AutoMateriell nok plass til å flytte de over 75 000 artiklene de har lagret.

Det nye lageret vil i tillegg til kontorer, verksted og lager ha et eget demorom der kunder kan se det forskjellige utstyret i bruk. Det vil også være et kursrom vegg i vegg hvor man kan kombinere teori og praksis.

Leveransen

Lageret er innredet med pallreoler med oppheng for eksosrør i den ene delen av lageret, og pallreoler med påmontert uttrekksenhet for hengerfester i den andre delen.

Eksosrør består av tre deler og den delen med potten vil bli plassert stående med kroker til å støtte seg på gulvnivå, mens de to andre delene vil bli plassert i hyller i nivåene over. For å hindre friksjonsskader og lettere dra eksosrørene ut av hyllene har man brukt sponplater.

Alle smådeler og reservedeler vil bli fordelt på enten de 3 lagerautomatene eller på mesaninen med småvarereoler som automatene er plassert under. Hele lageret vil bli styrt av logistikksoftwaren SHARK noe som vil gi betydelige gevinster til plukkeffektiviteten, responstid, feilplukk og den generelle kvaliteten på vareleveringer.

Sikkerheten ivaretatt

Alle reolene er utstyrt med beskyttere for å hindre skader ved påkjørsel av truck og det er installert rassikring på pallreolene hvor eksosrørene blir lagt.

Prosjekttype: Konvensjonell lagring
Prosjektstatus: Ferdigstilt
Antall artikler: 75 000
Grunnflate: 3 000m2