Nilles sentrallager i Vestby

Nille er en av de ledende lavpris butikkjedene i Norge med et bredt utvalg av non-food produkter til hjemmet og representeres med mer enn 280 butikker. Våren 2010 ble hovedlageret til Nille på Vestby ferdigstilt, og Lager & Industrisystemer ble valgt som leverandør av pallreoler.

Leveringen omfattet 22 500 pallplasser med en høyde på ca. 12 meter. Selv med så høye reoler er konstruksjonen uhyre robust og stivt i tillegg til at de er ergonomisk riktige. Det er enkelt å finne frem under plukkrundene, og alt er lagt til rette for hurtig og rasjonell plukking.

Lageret har en kapasitet på rundt 200 000 paller gjennom lageret hvert år. 60 prosent av godset kommer i containere fra Østen, og det er et viktig konkurransefortrinn for Nille å styre godsstrømmen selv. Fordi mye av godset kommer sjøveien har man valgt å styre skipene til Moss Havn, noe som passer gjør at avstanden til lageret i Vestby halveres sammenlignet med Oslo Havn.

En av hovedgrunnene til at LIS ble valgt som leverandør var evnen til å gjennomføre leveransen på kort tid i kombinasjon med evnen til å levere til et så stort prosjekt.

Prosjekttype: Konvensjonell lagring
Prosjektstatus: Ferdigstilt
Pallplasser: 22 500