Episode 47: Høye fraktforventninger? Lær av ColliCare

Skrevet av: Sue Kristiansen | 03. 06. 2024

ColliCare har kontorer i 16 land, og frakter varer verden rundt. Hvordan holder de seg flytende med økte krav fra alle kanter?

Da Børges datter var tolv og bestilte hårstrikker fra Alibaba, tok det cirka tre sekunder før hun spurte: «Pappa, når får jeg dem?» Sånn er det litt med voksne kunder også. Vi har blitt både kresne og utålmodige på frakt.

For å møte de høye kravene er vi avhengige av folk som André Grønli og Ole Bakurowitz i ColliCare – konsernet som svarte på sprengt veikapasitet i 2015 ved å starte eget rederi. 

Vi inviterte dem i studio for å prate om hvordan de løser fraktutfordringene nå og fremover, den norske betalingsvilligheten for grønn transport, og mangelen på lastebilsjåfører på kontinentet. Har du dessuten lurt på forskjellen mellom DDP, DAP og DAT, får du svaret her.

Logistikkpodden er Norges første podcast om lager og logistikk, der vi deler våre aller beste tips og triks for lagerbransjen. Du vil blant annet lære mer om e-handel, trender, effektivisering, vareflyt og grønn logistikk, og får høre fra nye spennende bransjefolk i hver episode.

Vi publiserer alle episoder i apper hvor du hører på podcast. Abonner gjerne!

 

Lytt til episoden her:

 Apple Podcasts:
 
 
 
 
 

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Relaterte innlegg

Episode 31: Hvordan er IKEAs logistikk skrudd sammen?
Logistikkpodden
Episode 31: Hvordan er IKEAs logistikk skrudd sammen?
Episode 45 – Full truck med Hesselberg
Logistikkeiendom Logistikkpodden
Episode 45 – Full truck med Hesselberg
Episode 20: Jubileumsepisode - Det beste fra Logistikkpodden
Logistikkpodden
Episode 20: Jubileumsepisode - Det beste fra Logistikkpodden

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)