FOSS

Skrevet av: Sue Kristiansen | 19. 09. 2016

Foss-300
Nye lokaler

FOSS AS flyttet i november 2011 inn i nye og moderne lokaler i Kobbervikdalen ved Drammen. Plass var en forutsetning for fortsatt vekst og for FOSS gjaldt dette først og fremst for produksjonsavdelingen og lageret. Det nye bygget gjør det mulig for de å realisere planer og visjoner de har for fremtiden.

Produserer og selger fiberoptiske produkter

Grunnflaten er på 1330 m2 fordelt på to etasjer, med produksjon og lager på gulvnivå. Norske bedrifter og kunder setter høye krav til til effektivitet og kvalitet, med lokal produksjon sikrer FOSS seg full kontroll over kvaliteten og de kan tilby kundene en bedre fleksibilitet med hensyn leveringsevne.

Lagerstyringssystem - Shark WMS

Shark WMS som i tillegg til å kjøre på PC’er og heisautomaten også kjører på 3 stk Motorola MC9090 PDA’er. Shark er fullintegrert med Visma Business som er Foss’ ERP system.

Vareinnlegg

Både plukk og innlegg i automaten skjer ved hjelp av batchvogn. Det vil si at man legger inn og plukker opp til 16 ordre/vareinnleggslinjer om gangen. Operatøren som gjør varemottak parrer varelinjer med lokasjonene på vognen. Vognen kjøres så bort til Logimaten og scannes. Lagerautomaten henter frem de riktige brettene og viser plassering både på vogn og i maskin slik at operatøren kan bekrefte innlegget ved å scanne først boksetiketten på vognen og deretter scanne lokasjonsetiketten i maskinen.

Plukk

Når det skal plukkes kan man gjerne bruke samme vogn. Operatøren trykker på knappen for å tildele ordre på vogn, hvorpå Shark tildeler opp til 16 ordre til de forskjellige posisjonene på vognen. Plukketiketter blir skrevet ut og fordelt på de 16 plassene. Vognen kjøres til maskinen og scannes. Logimaten finner frem brettene på den mest effektive måten, det betyr at har man flere plukk på samme brett vil de komme etter hverandre.

På samme måte som ved vareinnlegg blir operatøren vist område det skal plukkes fra, men denne gangen fra en lokasjon i maskinen til en posisjon på plukkvognen. På pallplassene og i gjennomløpsreolene legges varer inn og plukkes ved hjelp av håndholdte PDA'er. Disse kan også styre printere hvis ønskelig. Oppdraget hentes på PDA'en, og den som plukker kvitterer ved hjelp av et tydelig og enkelt brukergrensesnitt.

Tellerutiner

Shark styrer også tellerutinene alt fra 0-telling på plassene etter hvert som de blir tomme, til en større planlagt telleoperasjon.

Gevinsten

Til tross for en intensiv flytteprosess, økt krav til kvalitet og nye rutiner har FOSS økt omsetningen sin i 2012 med 20% uten å øke bemanningen! I takt med økt kunnskap rundt SHARK og optimalisering av rutiner vil man kunne fortsette denne imponerende trenden de neste årene.

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Relaterte innlegg

Bring Logistics
3-PL
Bring Logistics
Dekkmann
Bil og dekk
Dekkmann
Diplom-Is
Næringsmiddel
Diplom-Is

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)