IKEA

Verdens største leverandør av møbler

Med 287 varehus i 38 land og mer enn 655 millioner kunder globalt, er IKEA verdens ledende aktør innen detaljhandel av møbler. Bedriften ble grunnlagt i Sverige i 1943 av Ingvar Kamprad. I begynnelsen solgte de forskjellige forbruksvarer, men i 1948 startet de med møbler. I 1955 kom de på den geniale ideen å tenke flatpakking, noe som revolusjonerte transport av møbler og som dermed la mye grunnlaget for videre suksess.

I 1963 åpner de den første møbelbutikken i Norge, på Nesbru rett utenfor Oslo. IKEA åpnet i 1965 det største møbelvarehuset i rett utenfor Stockholm i Sverige. Dette ble en ubetinget suksess og konseptet med varehuset som ett ”showroom” og selvbetjening av møbler har fortsatt til i dag.

Hos Ikea Slependen har det blitt levert pallbaner og heisløsning for bedre håndtering av varer.

"Utfordringen med Ikea var at de hadde et behov for å endre måten varene deres ble håndtert på, og gjennom vårt samarbeid med SSI Schäfer i Danmark kom vi frem til en løsning hvor varene blir hurtig og effektivt tatt inn ved mottaket og videresendt til avdelingene de skal til", sier seniorkonsulent Eirik Toft i LIS.

Er du interessert i hva LIS kan gjøre for ditt lager?

Kontakt oss i dag