IKEA

Skrevet av: Sue Kristiansen | 19. 09. 2016

IKEA-300
Verdens største leverandør av møbler

Med 287 varehus i 38 land og mer enn 655 millioner kunder globalt, er IKEA verdens ledende aktør innen detaljhandel av møbler. Bedriften ble grunnlagt i Sverige i 1943 av Ingvar Kamprad. I begynnelsen solgte de forskjellige forbruksvarer, men i 1948 startet de med møbler. I 1955 kom de på den geniale ideen å tenke flatpakking, noe som revolusjonerte transport av møbler og som dermed la mye grunnlaget for videre suksess.

I 1963 åpner de den første møbelbutikken i Norge, på Nesbru rett utenfor Oslo. IKEA åpnet i 1965 det største møbelvarehuset i rett utenfor Stockholm i Sverige. Dette ble en ubetinget suksess og konseptet med varehuset som ett ”showroom” og selvbetjening av møbler har fortsatt til i dag.

Hos Ikea Slependen har det blitt levert pallbaner og heisløsning for bedre håndtering av varer.

"Utfordringen med Ikea var at de hadde et behov for å endre måten varene deres ble håndtert på, og gjennom vårt samarbeid med SSI Schäfer i Danmark kom vi frem til en løsning hvor varene blir hurtig og effektivt tatt inn ved mottaket og videresendt til avdelingene de skal til", sier seniorkonsulent Eirik Toft i LIS.

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Relaterte innlegg

Norsk Medisinaldepot
Helse og farma
Norsk Medisinaldepot
Princess
Varehandel
Princess
Brødrene Dahl
Produksjon og industri
Brødrene Dahl

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)