<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

Kongsberg Discovery samlokaliserer lager og produksjon i Horten med systemer fra LIS

Kongsberg Discovery i Horten samler det som før har vært fire lagre i ett, ved hjelp av rådgivning og produkter fra LIS.

...

Ta meg til ressurssiden
logimat-lager-industrisystemer

Skrevet av 

Sue Kristiansen | 26.10.2021
Slik skalerer du opp lageret uten å sprenge budsjettet ditt.

I LIS jobber vi mye med små og mellomstore bedrifter. Det betyr at vi ser noen lagerutfordringer gå igjen som er spesifikke for dette segmentet.

Det skjer nemlig noe når et lager skal gå fra å være relativt lite og manuelt, til å implementere automasjon. Dette er et naturlig skritt i skaleringsprosessen, men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal gå for av spesifikke løsninger.

Hva er fallgruvene disse bedriftene (og kanskje din egen?) risikerer å gå i? Les videre for å lære hva du burde unngå, og finn ut hva vi har gjort for å løse problemet.


Ikke begynn med fullautomasjon før du er stor nok

Automasjon er en betydelig investering, og når selskaper som skal ta et valg ser de store, såkalte fullautomasjonsløsningene, skjer gjerne én av to ting. Enten lar de seg avskrekke av hvor dyrt og omfattende det er, eller så lar de seg friste til å kjøpe noe som er beregnet på langt større lagre.

Førstnevnte stopper muligheten for skalering. Sistnevnte gir sjelden en forsvarlig ROI.

Så har du de som leter videre og klarer å finne fram til noe som er beregnet på deres egen størrelsesklasse. Også her har du ulike muligheter.

Du kan velge å gå for en turnkey-løsning, eller kjøpe enkeltdeler separat. Hva er en turnkey-løsning? La oss forklare.

 

Beregnet for flest mulig, ikke best mulig

Når vi snakker om turnkey-løsninger, mener vi løsninger som kjøpes som ett ferdig produkt – i stedet for å kjøpe ulike automasjonsdeler separat. Navnet kommer av at produktet er pakket og klart, og at du figurativt sett bare trenger å vri om nøkkelen for å begynne.

Mange lar seg friste av disse, siden de fremstår som et enkelt kjøp, krever liten ekspertise, og gjerne ser stilige og helhetlige ut. Til gjengjeld er de typisk dyrere, og ikke alltid fullt så effektive som en mer tilpasset løsning.

En av utfordringene med turnkey-løsninger er nemlig at i likhet med alle one-size-fits-all-løsninger, så er de nødt til å gjøre en del kompromisser. Én løsning skal fungere godt nok for flest mulig lagre, med den konsekvens at de nesten aldri er helt optimalisert for noen. En turnkey-løsning vil derfor sjelden gi deg den største effektivitetsgevinsten (selv om det så klart finnes noen unntak).

Det er viktig å se nøye på hva slags benchmarks som blir trukket fram for å vise effektiviteten til produktet. Det kanskje viktigste nøkkeltallet er plukklinjer i timen, men du burde også se på hva de kan si om pakking. Helhetlige tall som adresserer hele reisen gjennom lageret, er alltid viktigere enn tall som kun sier noe om enkelte aspekter ved den.

Alternativet til turnkey-systemer er å kombinere mange forskjellige deler til en tilpasset helhet for lageret ditt. Det kan være vanskelig uten riktig ekspertise, og forklarer nok hvorfor mange heller velger en turnkey-løsning.

Du kan tenke på det som å kjøpe en Mac versus å bygge din egen PC. Førstnevnte er enkelt og stilig, men dyrt og har en del begrensninger. Sistnevnte er rimeligere, mer åpent for skreddersøm, men vanskelig og avskrekkende for mange.

 

eSKALER – en modulbasert løsning i flere steg

Vi i LIS har utviklet en egen løsning for lagre som skal ta skrittet inn i automasjonsverden, som adresserer disse utfordringene. Vi kaller den eSKALER.

LIS eSKALER samler noen av de mest populære produktene fra anerkjente SSI Schäfer – lagerautomater, baneanlegg, WMS, flow racks og pallereoler – og gjør dem til moduler i en større helhet. Den eksakte sammensetningen varierer fra kunde til kunde, og kan planlegges i samarbeid med våre eksperter, om du har behov for rådgivning.

Det betyr at du slipper å orientere deg blant et overveldende antall produkter, samtidig som du får fleksibiliteten ved å sette sammen en kombinasjon tilpasset dine unike behov. Alle produktene fungerer optimalt sammen, og koordineres av den brukervennlige WMS-programvaren Shark.

Viser det seg at en turnkey-løsning faktisk er riktig valg for deg, kan vi også tilby dette via SSI Schäfers brede produktspekter. Vi mener dog at eSKALER er en bedre match for mange lagre i mellomsjiktet.

Ettersom målgruppen for eSKALER er små og mellomstore lagre, vil det stort sett være naturlig å begynne i det små. eSKALER er ment å la deg skalere over tid, slik at en liten investering nå, enkelt kan utvides med kompatible produkter senere. Du velger kun de delene som passer med budsjettet ditt, og som vil gi maksimal effektivitetsgevinst.

Resultatet er at du vil ha svært vanskelig for å finne noen som kan konkurrere med eSKALER når det gjelder ROI og plukklinjer i timen. Enkelt, effektivt – og overraskende vennlig for budsjettet ditt.

eSKALER

 

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.