<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

LIS kjøper Logiware: – Vil gjøre Shark WMS mer tilgjengelig

Skrevet av: Sue Kristiansen | 02. 05. 2024

lis-kjøper-logiware

Siden 2008 har vi sverget til Shark WMS, utviklet av danske Logiware. Nå har vi blitt hovedeier i selskapet, og planlegger å satse enda mer offensivt fremover.

Men hvordan kan dere gjøre lageret mest mulig lønnsomt? Her er fire løsninger du bør snakke med lagersjefen din om:

Etter å ha samarbeidet med Logiware i mange år, innså vi at vi sammen kan utvikle både Shark WMS og oss selv. Så vi kjøpte oss ganske enkelt inn.

De siste årene har vi økt satsingen på tyngre automasjon, blant annet gjennom samarbeidet med belgiske Movu. Under LIS’ lederskap er planen både å gjøre Shark WMS bedre egnet for mer kompleks automasjon, og enda mer tilgjengelig for mindre kunder:

For mange små og mellomstore kunder er WMS ensbetydende med automasjon. De trenger først og fremst et lagerstyringssystem. Det vil vi gjøre enda lettere å få tak i, og enda lettere å bruke.

Vil gjøre Shark WMS mer skalerbart

Samtidig som vi tar vare på delen av Shark som er bra for lagerautomat og annen enkel automasjon, kommer vi også til å videreutvikle det så det kan ta seg av mer kompliserte automasjonssystemer. Det vil bli enda mer skalerbart enn det er i dag.

Tankegangen passer som hånd i hanske med eSKALER-konseptet vårt, som går ut på å begynne med enklere teknologi, for så å legge til nye, mer avanserte moduler etter hvert som lageret vokser. Med Shark WMS til å ta seg av begge ender av skalaen, vil det være enklere å oppgradere uten å måtte lære seg ny programvare.

Et skandinavisk WMS utviklet av logistikkfolk

For å være litt direkte: Mange WMS er ofte ganske firkantede add-ons i det som egentlig er ERP-systemer, utviklet av IT-hoder. Shark er derimot utviklet for og av folk med logistikkunnskap, som forstår lagerdrift. Det gjør brukervennligheten og funksjonaliteten mye sterkere, siden systemet er skreddersydd for lager og logistikk.

Noe sånt tror vi det er flere enn Norge som har behov for. Vi kommer derfor til å tilby Shark også utenfor Norge, hovedsakelig i Skandinavia, men også i noen flere land på kontinentet.

Samtidig er det viktig å understreke at vi skal fortsette å være veldig tydelig til stede her i Norge, med lokal support. Vi vokser i et ansvarlig tempo, slik at kundene er sikret den gode LIS-kvaliteten de er vant med.

New call-to-action

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Liker du dette innlegget? Prøv disse også!

Intervju: De fem kriteriene for å levere gode tilbud til kunden
Intervjuer
Intervju: De fem kriteriene for å levere gode tilbud til kunden
5 tegn på at logistikken er problemet
Trender og tips
5 tegn på at logistikken er problemet
Hvorfor du bør følge med på utviklingen rundt logistikkeiendom
Trender og tips Logistikkeiendom
Hvorfor du bør følge med på utviklingen rundt logistikkeiendom

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)