<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

Slik gir du de beste rådene innenfor lager og logistikk

Skrevet av: Eirik Toft | 16. 06. 2017

Som logistikkonsulent er det avgjørende at du kan gi de beste rådene til dine kunder. Men hvordan får du til det?

En skikkelig god logistikkløsning krever mye kunnskap og ekspertise – ellers hadde det strengt tatt ikke vært behov for logistikkonsulenter. For å gi de beste rådene til kundene dine om hvordan de burde organisere sine lagre og logistikkløsninger, er det mange ting du bør ta hensyn til. Her er våre åtte beste tips.

1. Vær oppdatert på markedet

I en bransje som er så teknologidrevet som lager og logistikk er det utrolig viktig at du holder deg oppdatert på de smarteste løsningene. RFID-identifikasjon og automatisk informasjonsinnhenting er bare noen av de teknologiske hjelpemidlene som gjør arbeidshverdagen ekstremt mye enklere. 

Og flere nyvinninger dukker opp hver uke. Hvis ikke du er oppdatert på de heteste trendene og smarteste systemene, hvordan skal du kunne gi de beste rådene til kundene dine?

Last ned sjekkliste: Hvordan definere ditt lagerbehov?

2. Lytt til kunden

Ingenting kan gjøres i et vakuum. Du kan ikke bare hente gode løsninger utenfra og implementere dem uten å tilpasse deg informasjonen og ønskene du får fra kunden. Finn de beste løsningene basert på hver enkeltsituasjonen, ikke bare det du selv mener er best.

3. Samle inn mange tilbud

Det er mye bedre å samle inn for mange tilbud enn for få. Det finnes mange ulike leverandører på markedet, og du kan ikke forvente å finne den beste løsningen om du går for det første og beste, eller én trofast leverandør som har levert før. Det er lett å låse seg fast så fort du finner noe bra, men med mindre du hele tiden retter blikket langt utover, vil du aldri oppdage noe enda bedre.

4. Vær ærlig

Selv om det er viktig å lytte til kunden, må du heller ikke nøle med å si fra når du føler de er på villspor. Du er eksperten. Har du kunnskap som tilsier at deres strategi ikke vil fungere, stopp det nå, før det er for sent å snu.

5. Definer tydelige mål

Lager og logistikk skal være underrettet bedriftens overordnede mål, så sørg for å få kunden til å klart definere disse. Hvis bedriften ønsker å være best på pris, må også logistikkstrategien være å transportere ting billigst mulig. Er det derimot høy kvalitet som er målet, fokuser på å levere helt perfekte ordre, og å gjøre alt man kan for å rette opp i feil.

Les mer: Derfor er det avgjørende å bruke en logistikkonsulent

6. Tenk skalerbart

Ikke bare tenk på hva kunden vil trenge i morgen, men også dagen etter. Sørg for at løsningene du anbefaler og hjelper med å anskaffe er skalerbare, og kan vokse i takt med bedriften. Pass også på at dette er klart for kunden, slik at dere begge er på samme side.

7. Tren på etterspørselsdrevet logistikk

Det å kunne forutse etterspørsel av produkter er viktig på mange måter: det vil øke kundetilfredsheten, det vil gi bedre plassutnyttelse på lageret og lageret vil til enhver tid inneholde de riktige varene – og riktig mengde varer. Utover at dette vil spare bedriften for penger og tid, vil det også skape strategiske fordeler for resten av bedriften.

8. Frem informasjonssynlighet

Vi har tidligere snakket om hvor viktig det er med en transparent forsyningskjede, men like viktig er det å fremme informasjonssynlighet i hele selskapet. Automatisk registrering og gode rutiner hjelper mye her, og sørger for at alle nøkkelpersoner i selskapet har tilgang på informasjon som oppdateres i sanntid. Det betyr et mye mer effektivt logistikksystem.

 

Skrevet av: Eirik Toft

Når nyetablerte firmaer opplever suksess er det sjeldent at lagrene er dimensjonert for dette. Fortsatt vekst blir vanskelig uten enten å utvide lageret, eller å innrede lageret på en bedre måte. En av Eirik sine styrker er å kartlegge vareflyten og identifisere flaskehalser.

Eirik Toft

Liker du dette innlegget? Prøv disse også!

Derfor er det avgjørende å bruke en logistikkonsulent
Trender og tips
Derfor er det avgjørende å bruke en logistikkonsulent
3 grunner til at logistikk er ditt beste konkurransefortrinn
Trender og tips
3 grunner til at logistikk er ditt beste konkurransefortrinn
OneMed del 2: Derfor valgte vi å gå for automasjon [Video]
Intervjuer Trender og tips
OneMed del 2: Derfor valgte vi å gå for automasjon [Video]

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)