<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Hva koster egentlig en lagerautomat?

Når du regner gevinsten av én eller flere lagerautomater opp mot kostnaden, blir det fort et lukrativt kjøp for lageret ditt.

...

Ta meg til ressurssiden
tti

Skrevet av 

Sue Kristiansen | 23.08.2023

Slitedel-leverandøren og WMS-eksperten TTI bygget nytt lager fra bunnen av, og flyttet alt på én uke.

TTI (Truck & Trailer Industry) er Norges største leverandør av slitedeler for lastebil, hengere og buss. Du finner dem i alle de store norske byene, med to lokasjoner i Oslo. Trenger du slitedeler, er det sjelden langt til nærmeste TTI-utsalg.

Men – alt var ikke bare fryd og gammen i de gamle lagerlokalene på Ulven i Oslo, forteller Mattis Wakeham, Supply Chain Manager i TTI:

– Det var utrolig, utrolig trange lokaler. Flere etasjer og nesten tretti rom, med mange mindre slitasjeskader og kaos. 

TTI gjorde som LIS’ anbefaler ved flytting: De kontaktet leverandøren sin tidlig.Bygget nytt lager fra grunnen av på Langhus

LIS og TTI har jobbet sammen i mange år, så det satt ikke langt inne å ta telefonen for Mattis og de andre i TTI. 

– Vi kjenner hverandre veldig godt, og vi har merket at det gir en ekstrem fordel. Vi har anvendt LIS på alle lagrene våre, så de kjenner oss godt når det gjelder hva vi trenger og ikke trenger, forteller han.

TTI begynte med en intern kartlegging om hva de ønsket seg, og kom fram til at det var viktig med en lokasjon som var spesialtilpasset for de unike varene deres som ikke alltid passer i en vanlig kasse. De bestemte seg for at det aller beste ville være å bygge nytt. Sommeren 2019 begynte vi å tegne det nye lageret sammen.

– LIS har sett mange prosjekter og har mye erfaring med hva som er realistisk, samtidig som vi skjønner varene og hverdagen til lagermedarbeiderne bedre. Det ble en veldig god balanse, sier Mattis.


Flyttet alle varene på en langhelg

Da bygget sto klart i Langhus, begynte flyttingen.

– Vi hadde et crew i Oslo som pakket ned, og et på Langhus som pakket opp. Vi startet på en fredag, og så gikk det skytteltrafikk med lastebiler mellom. På tirsdag var vi i drift igjen, forteller Mattis.

TTI hadde likevel satt av en hel uke til å komme seg ajour med kundene.

– Vi valgte å holde stengt hele uken for å få god tid, og det er det absolutt smarteste vi har gjort. Vi hadde aldri klart å åpne for publikum den tirsdagen. Men vi er heldige som har seks andre lagre som vi hadde bufret opp i forkant, så vi klarte å holde det samme salgsnivået hele uken.

Skryter av LIS og Shark WMS

WMS er kort for Warehouse Management System, og er programvare som lar deg digitalisere og koordinere lageret ditt. Det er praktisk talt et must for automasjon.

I LIS viser vi ofte til TTI som kroneksempelet på hvordan du bruker WMS, og har til og med holdt et frokostseminar i lokalene deres for at andre kan lære av dem. 

– Shark WMS er vårt verktøy nummer én. Alle prosesser går via «Sharken», og det gir veldig oversikt, men også historikk og sporbarhet som gjør det veldig enkelt for oss å finne ut om de (få) feilene som er, sier Mattis.

De bruker nå en nyere utgave av Shark WMS enn de gjorde i Oslo, og er fremdeles strålende fornøyd.

– Det fine med Shark er at den er veldig brukervennlig. Du kan for eksempel tilpasse tilganger så ikke alle kan gjøre alt. Vi har satt opp slik at de på lageret har én type brukerrettigheter, og selgere som bare skal sjekke ting ikke kan gå inn og endre.

Flere ganger har TTI tatt kontakt med LIS om ønsker de har for Shark, som dermed har blitt videreformidlet så utvikleren kan endre på systemet direkte.

– LIS er gode på oppfølging i ettertid. Vi har jevnlig dialog og får alltid tak i dem. Det er ikke bare en selger som selger en løsning og så er det adios.

New call-to-action

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.