Størst i Norden

Bilia er Nordens største bilkjede med over 100 bilanlegg i tre land. De har Bilia salgsansvaret for BMW, Ford og Volvo, og har serviceansvaret for de nevnte bilmerkene samt Renault, Land Rover og Mini i Norge.

Nyinnredet lager

Hovedlageret til Bilia på Økern har fått seg en real ansiktsløftning. For å imøtekomme en voksende marked var det behov for bedre utnyttelse av lageret. Løsningen falt på lagerstyringssystemet SHARK i kombinasjon med 3 stk lagerautomater, plukktraller, småvarereoler, pallreoler og dekkreoler.

Nye løsninger

Mange av løsningene som har blitt tatt i bruk i dette prosjektet er enten kundetilpasset, eller unike av sitt slag i Norge. For oppbevaring av glassruter har man tatt i bruk et uttrekk på en pallreol som gjør at man enkelt kommer til, dekkreolene er utstyrt med RFID teknologi istedenfor manuell styring og det er har blitt utviklet en helt ny type dekkreol for lagring og transport mellom Bilia Økern og salgsavdelingen på østlandet. En fullastet vogn med dekk kan stables og løftes med gaffeltruck.