Toyota Bilia Tønsberg økte kapasiteten med mobile dekkreoler

Skrevet av: Sue Kristiansen | 19. 09. 2016

Bilia-300

Norges største baconfabrikk har over 30 års erfaring med mobile reoler. Det måtte bli LIS.

For Nortura Rudshøgda startet det med et ras.

– I 2008 brøt en reol i det gamle reolsystemet sammen, og 350 tonn med metall og gods og kjøtt gikk rett i gulvet. Ingen kom til skade, men det var nesten bare flaks, forteller Halvor Ola Hjelle.

Hjelle er logistikksjef for Nortura Rudshøgda, som ikke bare er Norges største baconfabrikk, men også produserer og lagrer alt fra biff til kaker og boller. De har brukt mobile reoler siden 1989.

– Vanlige, faste reoler var aldri aktuelt for oss, for vi måtte ha økt arealet noe voldsomt, utdyper Hjelle. For fryselagre er hver kvadratmeter kostbar, så mobile reoler er svært godt egnet til å holde arealet nede.

 

Fordypet seg i markedet på jakt etter sikkerhet

Da de gamle reolene gikk i bakken, måtte Hjelle og de andre fordype seg i markedet på nytt. Det var 20 år siden forrige installasjon, og de måtte ut og lete etter aktuelle leverandører på nytt. Sikkerhet var naturligvis et sentralt element i søket. 

Etter å ha sammenlignet de aktuelle leverandørene på en rekke kriterier, som sikkerhet, service, kompetanse, opplæring og pris, trakk LIS det lengste strået. 

De ble enige om å gjøre noen små endringer for å modifisere de gamle skinnene for de nye reolene. 

Hjelle minnes med et smil Hartmut Dammeyers kontante svar, da han ble spurt om LIS ville være i stand til å levere innen fremdriftsplanen: «Alltid». 

Slik ble det også.

 

Brukte samme reol-layout for nybygg

Mellom 2016–2017 ble det reist et nytt bygg for den andre enden av produksjonskjeden. Det gamle fryselageret for råvarer, det nye for foredlede produkter. Samme layout for mobile reoler ble brukt, her også.

– Vi har erfart at LIS leverer på det vi spør om. Enten det er selve produktene eller noe annet, så får vi den hjelp vi trenger, og leveransen er pålitelig og presis, sier Hjelle.

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Relaterte innlegg

Nortura valgte mobile reoler for økt sikkerhet og kvalitet
Næringsmiddel
Nortura valgte mobile reoler for økt sikkerhet og kvalitet
Truck & Trailer Industry
Bil og dekk
Truck & Trailer Industry
Glacio bygget Norges største frittstående fryselager med mobile reoler fra LIS
3-PL
Glacio bygget Norges største frittstående fryselager med mobile reoler fra LIS

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)