Glacio bygget Norges største frittstående fryselager med mobile reoler fra LIS

Skrevet av: Sue Kristiansen | 19. 09. 2016

Glacio-300

Glacio er et 3PL-selskap med spisskompetanse på fryselagring. Mobile reoler gjør at selv et lager i nasjonal størrelsesklasse ikke kaster bort en eneste kubikkmeter.

I over femten år har Glacio vært synonymt med fryselagring. Som selskapet selv beskriver det på hjemmesiden sin, var målet å tilby bedre service og fleksibilitet for kundene deres, på et tidspunkt de drev mest med transport. Det kan trygt sies å ha lykkes.

Nå har de to store lokasjoner i Fredrikstad og Rakkestad, og sistnevnte måtte bygges ut. Det var nemlig så stor pågang i Rakkestad at de ble nødt til å avvise kunder – rett og slett fordi lageret var fullt!

I 2021 sto endelig 14 400 nye palleplasser klare for nye frysevarer, fordelt over 2500 kvadratmeter. Det er faktisk få kvadratmeter med tanke på hvor mange varer det kan lagre, og hadde ikke vært mulig uten mobile reoler fra LIS.

 

Norges største frittstående fryselager

Mens alle lagertyper har penger å spare på å holde arealet nede, er det spesielt viktig for fryselagre – siden det krever mer strøm å kjøle ned et større bygg. Slik sett er det kanskje et paradoks at Glacio Rakkestad er Norges største frittstående fryselager

Hele anlegget har 37 000 palleplasser, og tre vindtunneler med samlet innfrysningskapasitet på 90 tonn i døgnet. Det er bare å forestille seg hvor mange kvadratmeter som hadde måttet til dersom Glacio ikke tok i bruk mobile reoler.

Mobile reoler sparer nemlig opptil 85 prosent av plassen statiske reoler bruker.

 

Utnytter plassen både i høyden og bredden

Christian Solberg er daglig leder for Glacio Rakkestad, og forteller om valget:

– Vi har valgt mobile reoler på grunn av plass. Du får mye mer komprimert plass og bedre utnyttelse av lageret med mobile reoler, og de fungerer veldig, veldig bra selv om vi ligger med et lager på 22 minus.

Ved siden av viktige tiltak som å erstatte gamle stempelkompressorer med mer energieffektiv teknologi, holder Glacio også kostnadene nede ved å bygge mer i høyden enn de har pleid.

Det er ikke noe problem for reolene, som strekker seg hele veien opp i taket, og står tett i tett fram til plukkeren åpner en gang inn til pallene som skal hentes. Den lille ekstra tiden det tar å åpne veien inn, veier Glacio opp for ved å segmentere lageret:

– Vi har mye helpall ut og inn, som gjør at vi har delt opp lageret i mange seksjoner. Dermed kan man være mange trucker som jobber på forskjellige steder hele tida, forteller Solberg.

 

Har samarbeidet med LIS siden 2009

Glacio og LIS har vært lykkelige samarbeidspartnere i over ti år allerede. Samarbeidet ble inngått i 2009, etter at Glacio ønsket seg reoler med lavere drifts- og vedlikeholdskostnader.

Den gang uttalte Thomas Karlsen, daglig leder ved Fredrikstad-anlegget følgende:

– Innad i Glacio er vi nok ganske enige om at LIS er den beste tilbyderen på markedet av mobile reoler. Vi har testet andre løsninger, og det er en klar forskjell.

Solberg følger opp med å vise til deres tidligere erfaring med LIS:

– Kvaliteten på anleggene vi har veier veldig tungt, og prosjekteringen og kunnskapen LIS har med å bygge mobile reoler, gjorde at vi valgte LIS nå igjen.

Han nøler ikke med å snakke varmt om leverandøren:

– Jeg vil absolutt anbefale LIS til andre. Helt fra du spør om å få et nytt lager til det er ferdig levert er det 100 prosent profesjonalitet hele veien, under hele prosessen. De er også på ballen etter de har levert anlegget og spør om kunden er fornøyd, og det teller veldig mye for oss, avslutter Solberg.

Vi takker for varme ord fra et isende kaldt lager.

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Relaterte innlegg

Toyota Bilia Tønsberg økte kapasiteten med mobile dekkreoler
Bil og dekk
Toyota Bilia Tønsberg økte kapasiteten med mobile dekkreoler
Sørbye Utleie satte miljø i fokus – bygget morgendagens lager
Grønn logistikk
Sørbye Utleie satte miljø i fokus – bygget morgendagens lager
Lilleborg
Produksjon og industri
Lilleborg

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)