<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Hva koster egentlig en lagerautomat?

Når du regner gevinsten av én eller flere lagerautomater opp mot kostnaden, blir det fort et lukrativt kjøp for lageret ditt.

...

Ta meg til ressurssiden
atlas 2d

Skrevet av 

Eirik Toft | 28.04.2023

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på småvarer. Men det betyr ikke at du som lagrer i større kvanta skal måtte ta til takke med noe halvveis. Automasjon for pall er her for å bli.

Kranlagre er selvsagt alltid en mulighet, men kjenner du at det kribler litt ekstra i magen ved tanken på selvkjørende systemer, robotikk og andre godsaker? Da skal du ikke se bort fra at Atlas 2D er nettopp det du er ute etter. 

 

Shuttlesystem for pall i flere dimensjoner

Atlas 2D er et shuttlesystem for pallgods, noe som betyr at pallene blir båret rundt i et høyt og kompakt lagringssystem av stabile, flate «shuttles» på hjul. Systemet heter 2D fordi det i motsetning til et standard shuttlesystem lar shuttlene forlate hovedskinnene og ta med pallene sidelengs inn i egne lagringskanaler.

Det betyr optimal lagring, siden systemet kan flytte seg fritt rundt for å plassere pallene tett i tett med hverandre – uten å gjøre plass til at mennesker skal hente dem. Du kan til og med legge hele lass klare for frakt inne i systemet til de skal sendes.

Shuttlene tar ordre fra WMSet ditt (der du også har full oversikt), og er i praksis fullstendig selvsstyrte. De kalkulerer automatisk hva som er den optimale veien til den optimale hylleplassen, og scanner omgivelsene sine via laser. 

Er du lei av menneskelige feil, er det noe du kan vinke et usentimentalt farvel til.

 

Litt tall og fakta om Atlas 2D, sa du?

Kjenner vi den typiske lagersjefen, så regner vi med at du gjerne vil ha noen tall å forholde deg til.

Atlas 2D kan frakte både 1200x1000- og 1200x800-paller, og bærer en vekt på opptil 1500 kilo. Skal du lagre frysevarer tåler systemet temperaturer ned til 25 minus (og opp til 45 plussgrader). 

Shuttlene kjører respektable 1,2 meter i sekundet (og ja, det er med full last). Batteriene for hver shuttle holder i åtte timer, og lades opp automatisk ved behov. 

Systemet følger dessuten alle relevante europeiske krav, i form av EN- og FEM-reguleringer. Her er det bare å lene seg tilbake.

 

Utrolig fleksibelt shuttlesystem for mange typer lager

Hvis du har fulgt med på oss en stund, er du kanskje allerede klar over at vi har en aldri så liten vendetta mot ufleksible løsninger. Ingen lagre er like, og det må automasjonsløsningene tilpasse seg, ikke motsatt.

Atlas 2D er heldigvis både fleksibel og skalerbar, og kan enkelt både spesialiseres for ditt lager, og utvides over tid.

Du velger selv hvor mange shuttler du vil investere i – enten du vil ha én som beveger seg mellom etasjene ved hjelp av heis, én i hver etasje, eller et maksimalt effektivt system med flere shuttler i hver etasje som samhandler med hverandre. 

Systemet kan tilpasses for FIFO og LIFO, og utstyres med egne plukk/leverings-kanaler tilknyttet baneanlegg. 

Har du et ønske om enda mer lagringsplass kan du til og med fjerne noen av hovedkanalene. Her er det dine behov som står i høysetet.

 

Installer Atlas 2D som del av ditt eSKALER-løp

Siden Atlas 2D er så enkelt å bygge ut etter hvert som lageret ditt vokser, passer det perfekt inn i et større eSKALER-løp. I så fall får du veiledning om hva som vil passe best for ditt lager per dags dato, satt inn i en større plan for å vokse gjennom flere steg. 

Atlas 2D er teknisk sett del av det vi kaller steg 4 (av 4), men for palltunge lagre kan det likevel være smart å vurdere det tidlig – om enn kanskje i en noe redusert variant.

Ta kontakt med oss for å høre om Atlas 2D er rett løsning for deg, eller ta en kikk på de andre alternativene på automasjonssidene våre.

 

eSKALER

 

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Eirik Toft

Når nyetablerte firmaer opplever suksess er det sjeldent at lagrene er dimensjonert for dette. Fortsatt vekst blir vanskelig uten enten å utvide lageret, eller å innrede lageret på en bedre måte. En av Eirik sine styrker er å kartlegge vareflyten og identifisere flaskehalser.