<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Derfor er masterdata den store hemmeligheten bak et effektivt lager

Er det én ting vi anbefaler alle våre kunder, så er det å ta masterdata på alvor. Det gir deg nemlig kunnskapen du trenger for...

Slik løser Packoorang et av logistikkbransjens største miljøproblemer

Packoorang kan hjelpe logistikkbransjen med å bli mye grønnere, ved å kutte behovet for forsøplende emballasje.

I forbindelse...

Bygge/flytte lager? Derfor må du kontakte systemleverandør med én gang

Hemmeligheten bak et velfungerende lager er å bygge «innenfra og ut». Jo lenger du venter med å involvere systemleverandør,...

Ta meg til ressurssiden
mobile-reoler-Glacio-nov2020-2-1-1

Skrevet av 

Eirik Toft | 04.12.2020

Glacio er et 3PL-selskap med spisskompetanse på fryselagring. Mobile reoler gjør at selv et lager i nasjonal størrelsesklasse ikke kaster bort en eneste kubikkmeter.

I femten år har Glacio vært synonymt med fryselagring. Som selskapet selv beskriver det på hjemmesiden sin, var målet å tilby bedre service og fleksibilitet for kundene deres, på et tidspunkt de drev mest med transport. Det kan trygt sies å ha lykkes.

Nå har de to store lokasjoner i Fredrikstad og Rakkestad, og fremdeles bygges det ut. Det har nemlig vært så stor pågang i Rakkestad at de har vært nødt til å avvise kunder – rett og slett fordi lageret har vært fullt!

Helt på tampen av 2020 står 14 400 nye palleplasser klare for nye frysevarer, fordelt over 2500 kvadratmeter. Det er faktisk få kvadratmeter med tanke på hvor mange varer det kan lagre, og hadde ikke vært mulig uten mobile reoler fra LIS.

Glacio_captions_v1

 

Norges største frittstående fryselager

Mens alle lagertyper har penger å spare på å holde arealet nede, er det spesielt viktig for fryselagre – siden det krever mer strøm å kjøle ned et større bygg. Slik blir det kanskje et paradoks at når herligheten står ferdig, blir Glacio Rakkestad Norges største frittstående fryselager

Hele anlegget vil ha 37 000 palleplasser, og tre vindtunneler med samlet innfrysningskapasitet på 90 tonn i døgnet. Det er bare å forestille seg hvor mange kvadratmeter som hadde måttet til dersom ikke Glacio tok i bruk mobile reoler.

Mobile reoler sparer nemlig opptil 85 prosent av plassen statiske reoler bruker.

 

Utnytter plassen både i høyden og bredden

Christian Solberg er daglig leder for Glacio Rakkestad, og forteller om valget:

– Vi har valgt mobile reoler på grunn av plass. Du får mye mer komprimert plass og bedre utnyttelse av lageret med mobile reoler, og de fungerer veldig, veldig bra selv om vi ligger med et lager på 22 minus.

Ved siden av viktige tiltak som å erstatte gamle stempelkompressorer med mer energieffektiv teknologi, holder Glacio også kostnadene nede ved å bygge mer i høyden enn de har pleid.

Det er ikke noe problem for reolene, som strekker seg hele veien opp i taket, og står tett i tett fram til plukkeren åpner en gang inn til pallene som skal hentes. Den lille ekstra tiden det tar å åpne veien inn, veier Glacio opp for ved å segmentere lageret:

– Vi har mye helpall ut og inn, som gjør at vi har delt opp lageret i mange seksjoner. Dermed kan man være mange trucker som jobber på forskjellige steder hele tida, forteller Solberg.

 

Har samarbeidet med LIS siden 2009

Glacio og LIS har vært lykkelige samarbeidspartnere i over ti år allerede. Samarbeidet ble inngått i 2009, etter at Glacio ønsket seg reoler med lavere drifts- og vedlikeholdskostnader.

– Kvaliteten på anleggene vi har veier veldig tungt, og prosjekteringen og kunnskapen LIS har med å bygge mobile reoler, gjorde at vi valgte LIS nå igjen, sier Solberg.

 

Han nøler ikke med å snakke varmt om leverandøren:

– Jeg vil absolutt anbefale LIS til andre. Helt fra du spør om å få et nytt lager til det er ferdig levert er det 100 prosent profesjonalitet hele veien, under hele prosessen. De er også på ballen etter de har levert anlegget og spør om kunden er fornøyd, og det teller veldig mye for oss, avslutter Solberg.

 

Vi takker for varme ord fra et veldig kaldt lager.

 

New call-to-action

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Eirik Toft

Når nyetablerte firmaer opplever suksess er det sjeldent at lagrene er dimensjonert for dette. Fortsatt vekst blir vanskelig uten enten å utvide lageret, eller å innrede lageret på en bedre måte. En av Eirik sine styrker er å kartlegge vareflyten og identifisere flaskehalser.