<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

Kongsberg Discovery samlokaliserer lager og produksjon i Horten med systemer fra LIS

Kongsberg Discovery i Horten samler det som før har vært fire lagre i ett, ved hjelp av rådgivning og produkter fra LIS.

...

Ta meg til ressurssiden
hva-koster-lagerautomater

Skrevet av 

Eirik Toft | 28.08.2020

Når du regner gevinsten av én eller flere lagerautomater opp mot kostnaden, blir det fort et lukrativt kjøp for lageret ditt.

Lagerautomater er populære for tiden. Særlig små og mellomstore bedrifter har stort utbytte av løsningen, som du kan tenke på som en halvautomatisering av lageret. Spesielt om bedriften din er et sted i mellomsjiktet størrelsesmessig vil det være en veldig gunstig måte å spare penger på.

Ved å konsentrere varene dine i lagerautomater sparer du store mengder gulvplass, og ettersom de henter varene automatisk, sparer det også tid for lagermedarbeiderne. Slik kan du kutte både husleie og lønnskostnader, ved å redusere hva du har behov for.

Har du lest LIS-bloggen tidligere, vet du kanskje alt dette allerede. I dag skal vi derimot fokusere på den kanskje største barrieren for mange:

 

Er lagerautomater veldig dyre?

Lagerautomater kommer i forskjellige størrelser avhengig av ditt behov, men de mest solgte variantene har en bredde på 3–4 meter. Små kunder har iblant kun behov for én lagerautomat, men den mest typiske leveransen er på 2–4 automater. Vi har likevel levert opptil 23 automater for de største kundene, men ofte vil det da være smartere å se på en helautomatisk løsning.

Én lagerautomat vil koste et sted mellom 6–800 000 kroner, med opptil 100 000 ekstra for interiøret. Ved første øyekast kan det kanskje virke dyrt, men dersom du sprer kostnaden utover, vil det fort bli mer aktuelt. Sprer du den over et langt nok tidsrom, vil effektivitetsgevinsten utvilsomt overskride kostnadene.

Det er tross alt snakk om en langtidsinvestering.

 

PS: Skal du ha flere enn én lagerautomat, vil det lønne seg å investere i et lagerstyringssystem (WMS).

 

Hva er beste betalingsløsning for en lagerautomat?

Du har tre alternativer for å betale for lagerautomat-kjøpet.

  • Betale kontant
  • Lånefinansiere kjøpet
  • Leasing

 

Gjennom de to første variantene vil du eie lagerautomatene selv, og føre inn eiendelen i regnskapet ditt. Fordeler du ut kostnaden over åtte år, vil det bety at en LogiMat til kr 600 000 står for en månedlig kostnad på kr 6250. Likviditetsmessig vil avdrag/renter av lån per måned være det som påvirker kontantbeholdningen. Utgiften må selvsagt betales up front, men slik beholder du rom i budsjettet til andre kostnader.

Du kan også velge å lease lagerautomatene. Dette blir mer og mer populært, og nesten halvparten av kundene velger nå en slik løsning. Vi kan hjelpe deg å ordne en avtale med vår faste leasing-partner Nordea Finance Equipment, eller du kan gjøre det gjennom din bedrifts eksisterende partner dersom du har en.

Leaser du lagerautomatene, tilhører de teknisk sett selskapet du leaser gjennom, mens du betaler en fast månedspris, typisk på rundt 10–11 000 kroner per lagerautomat. Tidsrommet du leaser for vil matche tiden det ville ha tatt å betale ned et kjøp, men du slipper å ta noen store utgifter i forkant.

Ved endt leasing-periode leverer du tilbake lagerautomatene til leasing-selskapet, eller forhandler eventuelt å kjøpe dem ut, ofte for en symbolsk sum.

 

eSKALER

 

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Eirik Toft

Når nyetablerte firmaer opplever suksess er det sjeldent at lagrene er dimensjonert for dette. Fortsatt vekst blir vanskelig uten enten å utvide lageret, eller å innrede lageret på en bedre måte. En av Eirik sine styrker er å kartlegge vareflyten og identifisere flaskehalser.