Arcus Gruppen

Skrevet av: Sample HubSpot User | 19. 09. 2016

Arcus-300

ARCUS

Unikt fatlager hvor 600 kilo tunge eikefat fylt med edle dråper skal lagres opp i 14 meters høyde.

Det kompakte høylageret rommer i alt 8.000 fat. Her foredeles i all hovedsak akevitt i opp til 12 år, med en gjennomsnittlig lagringstid på i underkant av to år. Reolene har skråstilte bjelker som følger fatets form i for- og bakkant med påmonterte fatholdere. Disse er utstyrt med et spesielt belegg som sammen med utformingen absorberer og jevner ut trykket fra fatet slik at det ikke bare blir en punktbelastning. Fatlageret er delt i to med en brannskillevegg og er i tillegg utstyrt med et sprinkleranlegg. Det har et areal på drøye 2.000 kvm, med en brutto takhøyde på 17 meter og 15,5 meter under dragerne. Fatene veier ca. 600 kilo og skal lagres i 16 rekker og hele 13 høyder.

Lagerautomat

Det ble også levert en lagerautomat for å oppbevare etiketter som skal brukes på brennvinsflasker.

Arcus flytter inn i nye lokaler på Gjelleråsen sammen med Vectura som står for distribusjonen. Det massive bygget på 47.000 kvm stod ferdig våren 2012.

Mobile reoler for oppbevaring av prøveflasker

Etter å ha levert fatlageret til Arcus har LIS igjen blitt kontaktet for å bistå Arcus med en skreddersydd løsning. Denne gangen falt valget på mobile reoler av typen R1000. Her skal det oppbevares brennvin som er under utvikling eller prøvesmakes før det sendes ut til det norske markedet.

Vectura

Innkjøp

På vegne av Vecturas importørkunder kjøper logistikkavdelingen inn rundt 8000 forskjellige artikler fra mer enn 1000 produsenter over hele verden, til de er levert til våre mer enn 3000 kunder i hele Norge. Oppdragsgiverne er 70 av markedets ledende importører og agenter.

Varemottak

På varemottaket kontrolleres den inngående varestrømmen som kommer på pall eller slip sheet. Varene overføres til den mest hensiktsmessige lastbæreren som normalt er europaller. Her bygges også store deler av varestrømmen om til kvartpaller for levering til Vinmonopolet.

Lagring

Det helautomatiske høyvarelageret har 32000 palleplasser og konstant temperatur på ca 14 grader. Her kan det opp mot toppsesong være lagret nærmere 14 millioner liter vin og brennevin.

Ordremottak

En stor del av ordremottaket er automatisert gjennom EDI-ordre fra Vinmonopolet, Vecturas eget e-handelsystem e-Vect eller via grensesnitt mot andre systemer. Ca 57 % av alle Horeca-ordre går elektronisk og det samme gjelder ca 95% av alle ordrene fra Vinmonopolet.

Plukk

Vareplukk styres i dag via pick by voice eller gjennom terminaler på plukktruckene. Det plukkes årlig ca 3 millioner varelinjer på Vecturas nye topp moderne distribusjonsanlegg på Gjelleråsen utenfor Oslo. I julesesongen plukkes det opp mot 1,8 millioner enheter på en uke med døgnkontinuerlig drift.

Distribusjon

Vectura distribuerer til mer enn 3000 serveringssteder og til alle Vinmonopolets 278 butikker. Varene leveres innenfor avtalte tidsintervaller over hele landet.

Skrevet av: Sample HubSpot User

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English.

Sample HubSpot User

Relaterte innlegg

Princess
Varehandel
Princess
Sørbye Utleie satte miljø i fokus – bygget morgendagens lager
Grønn logistikk
Sørbye Utleie satte miljø i fokus – bygget morgendagens lager
Kongsberg Gruppen tredoblet lagerplassen på samme areal
lagerautomat
Kongsberg Gruppen tredoblet lagerplassen på samme areal

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)