<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Hva koster egentlig en lagerautomat?

Når du regner gevinsten av én eller flere lagerautomater opp mot kostnaden, blir det fort et lukrativt kjøp for lageret ditt.

...

Ta meg til ressurssiden
hvorfor-mobile-reoler

Skrevet av 

Børge Østnes | 25.06.2020

Det er definitivt mange lagre i Norge som hadde hatt stor nytte av mobile reoler. Er du klar over fordelene de kan gi deg?

Mobile reoler er reoler som går på skinner. Et så tilsynelatende enkelt grep gir ringvirkninger for lageret ditt, og vil for mange være den smarteste investeringen de kan gjøre. 

Nysgjerrig på hvorfor? Her skal du få seks gode grunner til at mobile reoler kan revolusjonere lageret ditt slik du kjenner det.

1. Du utnytter plassen du har på lageret bedre

Dersom du bytter ut de faste, ubevegelige reolene dine med mobile reoler, betyr det at du kan få så mye som 85 prosent mer ut av samme areal. Det er fordi du slipper å bruke masse gulvplass på kjøre- og gangvei imellom dem. 

Når du setter reolene på skinner, kan du skyve dem tett sammen som kulene i en kuleramme, og flytte dem i bolk for å åpne opp en vei inn til den reolen du faktisk skal hente noe fra.

Var du i ferd med å flytte? Med mobile reoler er det ikke sikkert du trenger det lenger.

2. Betal for mindre areal i nybygget ditt

Skal du likevel flytte eller bygge nytt, er det kjempeviktig at du vurderer mobile reoler før du lander på en bygningskropp. SSI Schäfer selv anslår at du kan kutte 60 prosent av anslått bygningsvolum om du velger mobile reoler.

Det er dumt å innse de mulighetene først etter at du har flyttet inn i et altfor stort lagerbygg.

3. Perfekt for paller og bufferlagre

Vi skal så klart ikke late som at mobile reoler er det perfekte valget uansett hva du har behov for. Dersom du driver med hyppig plukk av enkeltordre, som for eksempel i en nettbutikk, kan det være smart å velge en annen løsning. Du må tross alt vente på at reolene skal åpne seg, og de blokkerer dermed adgang til andre hyller imens.

Men:

Har du bufferlagre, for eksempel med paller av ribbekjøtt til julaften, eller lette sommerdyner, som står ubrukt store deler av året – eller rett og slett en samling med paller i tillegg til dem du plukker enkeltordrene fra – da er mobile reoler som skapt for deg. Litt sjeldnere plukk av hele paller – da snakker vi mobile reoler på hjemmebane.

 

4. Spar kostnader på fryselageret

Apropos ribbekjøtt – har du fryselager er mobile reoler nærmest påkrevd. Her koster hver kvadratmeter, både i ekstra isolasjon og strømkostnader. Mobile reoler gjør at du kan kutte ned store deler av lagerplassen, og dermed bruke mindre strøm hver eneste dag.

Det du bruker på å investere i mobile reoler, vil du fort ta igjen på strømregningen.

«Innad i Glacio er vi nok ganske enige om at LIS er den beste tilbyderen på markedet av mobile reoler. Vi har testet andre løsninger, og det er en klar forskjell.»

– Thomas Karlsen, Glacio

5. Stable dekkene dine smartere

Dersom lageret ditt inneholder dekk, kan vi glede deg med at det finnes egne spesialbygde mobile dekkreoler. Dekk er varer som tar opp mye plass, og som dermed ofte ender opp utendørs i containere – noe som svekker holdbarheten deres ganske betraktelig.

Få dem heller på plass i noen skikkelige dekkreoler – og du kan også lagre langt flere av gangen.

 

7. Ideelt for høye, smale lagre

Mens mobile reoler optimaliserer hvor mye du får ut av gulvarealet ditt, har vi ennå ikke nevnt hvordan du får enda mer ut av høyden. Meterne i høyden er som regel langt rimeligere enn dem i bredden, og mobile reoler kan nesten være så høye du bare vil. Smale, høye lagre er der mobile reoler trives aller best.

Slik får du maksimalt ut av hver minste kvadratmeter – også de vertikale.

New call-to-action

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Børge Østnes

Med fokus på effektive, plassbesparende og lønnsomme lagerløsninger har Børge kompetanse på alt fra reoler til mesaniner i tillegg til semi-automatiserte løsninger. Han har erfaring fra mange bransjer med ulikt innredningsbehov, så ingen utfordring er for liten eller for stor for denne karen,