<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

Derfor er masterdata den store hemmeligheten bak et effektivt lager

Er det én ting vi anbefaler alle våre kunder, så er det å ta masterdata på alvor. Det gir deg nemlig kunnskapen du trenger for...

Alt du må vite før du flytter til nytt lager

Har bedriften din vokst fra lageret sitt? Gratulerer! Her er dine neste skritt.

Det kommer en dag i alle suksessfulle...

6 ting du bør vite om lagerautomaten LogiMat

Hva om du kunne spare gulvplass, samtidig som du ble tre ganger mer effektiv i arbeidet?

Lagerautomater har vært i bruk lenge...

Ta meg til ressurssiden
Hvordan_lykkes_med__selge_p_nett.png

Skrevet av 

Eirik Toft | 30.03.2016

Det er tusen ting å tenke på når en skal starte en business, som å selge varer og tjenester på nett. Til tider kan det kanskje oppleves litt overveldende. Sjekklister skrives og punkter strykes over etter hvert, leverandørene er på plass, markedsføringen fungerer, salget begynner så smått å komme i gang og det administrative tar du litt sånn etter hvert. 


Du kjenner kanskje på dårlig tid med å komme ordentlig i gang, og presset i forhold til å få inn penger peser deg kanskje litt i nakken. Her skal det drives butikk! Men hva er det som skal til for å lykkes, etter å ha sørget for flott design, nye nettsider, noen som holder i markedsføring og salg, og distribusjonsavtalene er i boks?

Her er noen punkter til på listen, som du kanskje ikke har tenkt på og som kan hjelpe deg videre:


Godt utvalg

Vareutvalget bør stå i forhold til hva du sier at du har. Står det at du har epler, pærer og appelsiner, er det litt kjedelig at du bare har epler når det er appelsiner de fleste vil ha …

Sørg altså alltid for at varebeholdningen din speiler utvalget i nettbutikken. Kundene dine forventer det, og regner med at varene er tilgjengelige. Et godt utvalg trenger ikke bety at du må ha alt mulig rart, men noe kundene kan velge i mellom slik at de kan sammenlikne og handle ut i fra hva de liker og er ute etter.

Kanskje er det vanskelig å ha stort utvalg i forhold til plass i starten, men prøv så langt det lar seg gjøre å tilpasse, samtidig som du tenker langsiktig og fleksibelt.


God oversikt

Sørg for å vite hva du har på lager til enhver tid. Kaos i hyllene skaper bare frustrasjon og unødig bruk av tid. Finn et godt system som fungerer og se til at lageret ditt er tilpasset og godt tilrettelagt for varene du vil selge. Da er det så mye enklere å holde oversikt, og raskt oppdage når du snart er tom for en vare og må bestille nytt. Da vet du også når ny forsyning kommer, og kan formidle det til kundene hvis det blir utsolgt i mellomtiden.

Les også: 4 steg til å lykkes med logistikken for nettbutikker


God informasjon

Fortell kundene dine hvem du eller bedriften din er, hva du står for og informer godt om hva du selger. Det viser at du er seriøs og genuint opptatt av og interessert i produktene dine. Du selger kanskje en livsstil i tillegg? Bruk det som virkemiddel. Dette skaper trygghet og oppleves som en merverdi – kundene får altså mer enn bare et produkt, – de får større innsikt og kunnskap i tillegg og sitter i beste fall igjen med en følelse av å ha gjort et godt kjøp.

Legg ned tid i gode, informative og ikke for lange tekster om produktene, som ikke oppleves som selgende eller masete. Sørg for at de får inntrykk av at du ønsker å veilede og hjelpe, fremfor å be dem ”løpe og kjøpe”. Selger du treningsklær og sko, ønsker forbrukeren å vite mer om egenskapene til produktene, i tillegg til trening og kosthold. Fine, tydelige bilder forsterker i tillegg innholdet i teksten.

Sørg også for at informasjon om kjøpsprosessen, med betaling og levering, er tydelig og lett tilgjengelig. Mange synes det er irriterende å måtte lete etter slike ting.

Du har sekunder på deg til å vinne kundene dine. Bruk dem vel!

Ute etter å lære mer om netthandelslogistikk og vareflyt?
Sjekk ut vår komplette guide ved å klikke her. 

Gode rutiner

Valgmuligheter i forhold til både betaling og levering er noe kundene setter pris på. Noen vil betale med kort, andre liker å få en faktura og føler det er mer oversiktlig. Sørg for at de forskjellige alternativene kommer tydelig frem, hva de koster og når kundene kan forvente levering. Mange liker også å kunne følge med på hvor varene deres er i løypa. Da kan du bruke et system som stadig oppdaterer kunden, og du slipper å bruke tid på telefon eller e-post for å spore opp en pakke for kunder som synes det er vanskelig å vente.

Et effektivt system for håndtering av varer, ordre og retur er med andre ord en god investering.

 

Godt engasjement

Du får lettere trofaste kunder ved å engasjere dem. Skape relasjoner. En god måte å gjøre det på, er å opprette og være aktiv på sosiale medier som Facebook og Instagram eller skrive blogg. Her er veien kort i forhold til både gi råd, svare på spørsmål og for kundene å komme med tilbakemeldinger og kanskje til og med dele bilder av produktene.

Vis at businessen din er godt gjennomtenkt - det ligger mye gratis markedsføring i gode tanker, grundig planlegging og synlighet i flere flater.

Dette glemmer alle som starter nettbutikk
New Call-to-action

SKREVET AV


Eirik Toft

Når nyetablerte firmaer opplever suksess er det sjeldent at lagrene er dimensjonert for dette. Fortsatt vekst blir vanskelig uten enten å utvide lageret, eller å innrede lageret på en bedre måte. En av Eirik sine styrker er å kartlegge vareflyten og identifisere flaskehalser.