<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

Alt du må vite før du flytter til nytt lager

Skrevet av: Sue Kristiansen | 23. 09. 2019

nytt-lager

Har bedriften din vokst fra lageret sitt? Gratulerer! Her er dine neste skritt.

Det kommer en dag i alle suksessfulle bedrifters liv, hvor lageret som har tjent dem gjennom tykt og tynt ikke lenger presterer å holde tritt med vareflyten. Du kan velge å se på det med melankolske øyne, eller synes det er et fryktelig ork å måtte finne et nytt og større lager, men da glemmer du at hele behovet for et nytt lager burde være grunn til feiring.

Likevel, før du popper champagnen, er det noen ting du burde gjøre.

1. Søk innspill fra andre

Nå som du først skal røske det gamle lageret opp med roten til fordel for noe nytt og bedre, er det viktig å ha en tydelig forståelse av hva «nytt og bedre» faktisk innebærer. Derfor burde du ta en lang runde med informasjonssanking, ved å rådføre deg med alle i bedriften som vil berøres. Lagersjefen har nok helt andre fokusområder enn det økonomisjefen har, og arbeiderne som faktisk jobber på lageret vil definitivt også ha ønsker du burde lytte til.

Ikke minst er det smart å lytte til eksterne eksperter, som leverandøren av din nye lagerløsning. Dersom du tar kontakt tidlig i planleggingsfasen, kan du få hjelp til å finne ut hvordan du burde legge opp det nye lageret. De vil nesten alltid ha viktige innspill du ikke hadde tenkt på selv.

2. Tenk langsiktig

Flytting av lageret koster så klart ikke lommerusk, og det kan nok være sannsynlig at du må belage deg på noen røde tall mens du står midt i prosessen. Da er det uhyre viktig at ikke du lar store éngangskostnader stå i veien for større inntjening på sikt. 

Dette er tiden for å virkelig se hva slags spennende løsninger som finnes på markedet, og som kan effektivisere lageret ditt i mange år fremover. Bare pass på at de er skalerbare; du ønsker antakelig å vokse deg enda større over tid.

Selv om det i utgangspunktet kan virke billigere å ta med gammelt utstyr til det nye lageret, ikke glem å regne med hva det vil koste å demontere, frakte, og så montere det på nytt. Når du i tillegg ofte kan selge utstyret til byggeieren for en god pris, og gjøre det lettere for ham å leie ut til en ny bedrifts lager, blir det mer overkommelig å kjøpe nytt enn mange frykter.

3. Lytt til de ansattes bekymringer

Forhåpentligvis har du allerede søkt innspill fra andre i bedriften, i tråd med det første rådet vårt. Samtidig er det viktig å sørge for at også dem som ikke er direkte involvert i prosessen får god informasjon om hva som er i ferd med å skje. Husk at rykter sprer seg raskt.

Når lageret flyttes, betyr det gjerne lenger reisevei for mange. Kanskje er det mulig å dekke månedskort for å kompensere, eller legge til rette for hjemmekontor der stillingen tillater det. Dersom noen vil bruke anledningen til å søke ny jobb et annet sted, er det en fordel både for deg og dem å ha god tid til å finne en erstatning.

Ikke minst er det viktig å understreke at dersom du investerer i ny automatikk for lageret, betyr ikke det nødvendigvis at arbeidsplasser forsvinner. Ofte er det heller en strålende mulighet til å utnytte det eksisterende personalet bedre, og dermed også øke produktiviteten, i stedet for å nedbemanne mens produktivitetsnivået står på stedet hvil.

 

guide med vare beste tips for a flytte lager

Skrevet av: Sue Kristiansen

Sue er utdannet siviløkonom fra NHH og er også autorisert regnskapsfører. Med et firma i stadig vekst er det avgjørende at kompetansen i administrasjonen er av ypperste klasse. I Sue har vi fått dette i kraft av at hun er nøyaktig og opptatt av detaljer, samtidig som hun har evnen til å se en helhet og sammenhenger for å ivareta en totalitet. Hun innehar en faglig trygghet og autoritet som kommer både firmaet og våre kunder til gode.

Sue Kristiansen

Liker du dette innlegget? Prøv disse også!

Lurer du på hvordan du skal automatisere lageret? Det er egentlig feil spørsmål
Automasjon
Lurer du på hvordan du skal automatisere lageret? Det er egentlig feil spørsmål
8 kolleger du må lytte til før du flytter lager
8 kolleger du må lytte til før du flytter lager
Slik sikrer du likviditet under korona-krisen (6 gode råd)
Slik sikrer du likviditet under korona-krisen (6 gode råd)

Redd for å gå glipp av en artikkel?

Frykt ikke – vi vet det er en vanlig bekymring. Derfor kan du enkelt melde deg på nyhetsbrevet vårt for månedelige oppdateringer fra LIS. Vi lover lave skuldre og tonnevis av kunnskap.

041_LIS_0568 1 (2)