<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=117188&amp;fmt=gif">

VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR

Her skriver vi i LIS hver uke om ting som engasjerer oss. Vårt ønske er at bloggen vil gi deg verdifull innsikt og et bedre grunnlag for å ta fremtidige lager- og logistikkavgjørelser.

ABONNER PÅ BLOGGEN

Mest leste artikler

ABB valgte escala – introduserer første anlegg i Norden

– At ingeniørene fra ABB ble like imponerte over escala-løsningen som oss, tar vi som et enormt kvalitetsstempel, sier Eirik...

Atlas 2D er automasjon for deg som er ute etter optimal lagring av pall

Hvorfor skal småvarelagrene få ha all moroa?

Mange av de spennende, blanke automasjonsløsningene der ute er beregnet på...

Kongsberg Discovery samlokaliserer lager og produksjon i Horten med systemer fra LIS

Kongsberg Discovery i Horten samler det som før har vært fire lagre i ett, ved hjelp av rådgivning og produkter fra LIS.

...

Ta meg til ressurssiden
logimat-lager-industrisystemer

Skrevet av 

Jonas Holien Hedegart | 20.08.2019

Et lagerstyringssystem (WMS) er nærmest et must for lageret i 2022. Her er fem grunner til at Shark stiller i toppen av klassen.

Når små og mellomstore lagre i Norge investerer i automasjon, trengs det en solid lagerstyringssoftware til å koordinere det hele. En maskin gjør tross alt bare det den får beskjed om. Hjernen bak herligheten er et såkalt WMS (Warehouse Management System), som alene eller i samarbeid med andre automasjonsløsninger bidrar til å bringe lageret ditt inn i millenniets tredje tiår. 

Nysgjerrig? Her er fem fordeler med den populære WMS-programvaren Shark.

Psst... Nå har vi lansert eSKALER, automasjon skreddersydd for deg. Les mer her.1. Automatisk utnyttelse av lagerplassen

Allerede når nye varer ankommer lageret ditt, setter Shark i gang med å optimalisere.

Når du implementerer WMS-et vil du dele inn lageret inn i forskjellige plasstyper. Det kan for eksempel være en pallplass eller en plastkasse i en lagerautomat. Deretter tildeler du varene en foretrukket plasstype med antall som går inn. En vare kan ha flere plasstyper; for eksempel kan det gå 1000 stk på en pall, mens det går 10 stk i en plastkasse.

Alle nye varer som ankommer må registreres med plasstype og antall. Deretter husker Shark det til neste gang varen ankommer og tildeler automatisk en ny plass. Du trenger altså ikke å ha mål og vekt på alle varer, men det kan være en stor fordel å ha det med tanke på emballasje og fraktberegning.

Shark gjør at du kan fylle lageret til randen, uten at det blir vanskeligere å navigere.

For flere råd om hvordan du gjør alt dette, les vår artikkel om masterdata.

 

2. Full oversikt over hvor alt er på lageret

Ingen bevegelser skjer uten at det loggføres via Shark. Hver gang en ny vare plasseres eller hentes ut av en medarbeider, oppdateres varebeholdningen av seg selv. Du vet til enhver tid hvor alle varene ligger, ganske enkelt ved å søke dem opp i systemet. 

Skulle noe likevel ikke stemme, kan du finne ut når varen sist var i bevegelse, og hvem som eventuelt styrte det. Det blir vanskeligere for selgerne å hente ut vareprøver uten å logge det, og scanning av (for eksempel) serienumre sikrer god kvalitet. WMS gjør at menneskelige feil blir en saga blott.

 

3. Enkelt å integrere med ERP

Antakelig har du et ERP (Enterprise Resource Planning System, ofte kalt økonomisystem), som kanskje til og med er koblet opp mot nettbutikken din. Shark lar seg enkelt integrere med ERP/økonomisystemet du har fra før, og bruker data herfra til å utføre oppgavene vi har nevnt over. Du trenger ikke forkaste alt du er vant med fra før. De to systemene utfyller hverandre!

4. Læres på 5 minutter

Shark har et utrolig enkelt brukergrensesnitt, som selv den mest data-ukyndige lett kan forstå. Systemet har et grafisk grensesnitt som fokuserer på én oppgave av gangen. Prosessene er lette å kjenne igjen om man legger inn eller plukker varer.  

Lener du deg mye på vikarer, for eksempel om sommeren eller i hektiske høytidssesonger, er det godt å vite at det er temmelig vanskelig å rote det til. 5–10 minutter er all tiden du trenger sette av til opplæring av de dagligdagse oppgavene. Superbrukere og administratorer trenger selvsagt litt mer opplæring.

5. Fleksibelt WMS som er lett å utvide

Shark er bygget for å fungere for alle typer lagre, og ikke bare de som har en forhåndsbestemt, ideell oppbygging. Selv om du ikke har mye automasjon eller halvautomasjon, kan WMS fortsatt være en kostnadseffektiv oppgradering for å få bedre oversikt – så kan du heller utvide med for eksempel lagerautomater senere.

For å koble de manuelle delene av lageret opp mot Shark, kan du bruke alt fra en egen PDA til laptop eller nettbrett. Hele systemet er tilgjengelig via nettleseren din. Du trenger altså ikke investere i masse tilleggsutstyr. Det meste du trenger er administrator-PC og en dedikert eller delt server, dersom du vil lagre alt innomhus, men du kan også velge en praktisk skyløsning.

Shark gjør lageret enklere å styre. Det kan være svært nyttig å gi bedrifter muligheten til å tilpasse det hele ut ifra sin måte å jobbe på og lagerets utforming, eller utfordre dem til å jobbe smartere og tenke litt nytt. Vi jobber ofte med konsepter som er utprøvd av andre kunder, og som har vist seg å være svært suksessfulle.

 

New call-to-action

New Call-to-action
New Call-to-action

SKREVET AV


Jonas Holien Hedegart

Jonas er ansatt i LIS som salgskoordinator og er en viktig støttespiller for alle i selskapet. Han har tidligere erfaring som IT-koordinator i et e-handelsfirma, og dette gir oss en ekstra dimensjon når det gjelder innsikt og forståelse for de ulike problemstillingen e-handlere i Norge står ovenfor. Jonas har en genuin interesse for IT og systemer, og er i dag ansvarlig for implementering av WMS-systemer hos våre kunder. Han er løsningsorientert, kunnskapsrik og engasjert – noe som kommer alle våre kunder og ansatte til gode.